e-Health

Search for term:

Kliiniset ohjeet
Definition:

Systemaatisesti kehittänyt lausuntoja, joita avustaan haroittelijoille ja potilaille päätööksille terveydenhuollosta sopivalle kliinisille olosuhteille.

Kliinisten dokumenttien arkkitehtuuri
Definition:

HL7 standartti kliinisien asiapaperien nimenannolle ja strukturoimiselle, kuten raportteja.

Klinická cesta
Definition:

Pre dané ochorenie špecifický plán, ktorý identifikuje klinické ciele, zásahy a výsledky podľa očakávania dosiahnuté v špecifikovanom časovom úseku .

Klinická informatika
Definition:

Aplikovanie metód biolekárskej informatiky na oblasť starostlivosti o pacienta; kombinácia počítačových vied, informačných a klinických vied projektovaná tak, aby bola nápomocná pri riadení a spracovávaní klinických údajov, informácií a poznatkov kvôli podporovaniu klinickej praxe.

Klinicka informatika
Definition:

Užití metod biomedicínské informatiky v doméně péče o pacienta; kombinace počítačových věd, informačních věd, přírodních věd a klinických věd k pomoci při řízení a zpracování klinických dat, informací a znalostí na podporu klinické praxe.

Klinické datové úložiště (CDR)
Definition:

Klinické databáze optimalizované pro ukládání a vyhledávání pro jednotlivé pacienty s užitím v podpoře péče o pacienty a každodenním provozu.

Klinické doporučené postupy (pokyny, doporučení)
Definition:

Systematicky rozvedená prohlášení (dokumenty) určené jako pomúcka lékaři a pacientovi v rozhodování o vhodné zdravotní péči pro konkrétní klinickou situaci (stav).

Klinické expertní systémy
Definition:

Počítačové programy, které poskytují podporu v rozhodovacím procesu pro diagnostiku a plánovní terapie na úrovni kterou by obvykle zajišťoval lékař specialista.

Klinické modifikácie
Definition:

Publikované súbory zmien v Medzinárodnej klasifikácii chorôb (ICD), ktoré zabezpečujú prídavné stupne detailizácie nevyhnutné pre štatistické a epidemiologické hlásenia.

Klinické podpůrné rozhodovací systémy
Definition:

Počítačové systémy, které pomáhají lékařům v procesu rozhodování o péči o pacienta.

Klinické skúšky
Definition:

Experimenty pri ktorých sú zhromažďované a analyzované údaje špecifických interakcií pacientov za účelom dozvedieť sa viac o bezpečnosti a účinnosti nových liečebných postupov alebo testov, ako aj za účelom preniknutia do podstaty procesov onemocnení ktoré inak nie sú hlboko pochopené.

Klinické smernice
Definition:

Systematicky vyvíjané vyhlásenia, ktoré majú uľahčiť rozhodovanie sa praktického lekára a pacienta pri stanovovaní primeranej zdravotnej starostlivosti za špecifických klinických okolností.

Klinické studie
Definition:

Studie (experimentální), které údaje z interakcí u konkrétního většího množství pacientů shromáždí a analyzují za účelem zjištění bezpečnosti a účinnosti nových léčiv nebo testů a získání náhlédu do procesů choroby, které nejsou jinak dobře srozumitelné.

Klinické úpravy (modifikace)
Definition:

Zveřejněný soubor změn Mezinárodní klasifikace nemocí (ICD), který poskytuje další úrovně podrobností nezbytných pro statistická a epidemiologická hlášení.

Klinický doporučený postup
Definition:

Konkrétní plán specifický pro danou chorobu, který identifikuje klinické cíle, intervence a očekávané výsledky v daném časovém období.

Klinický informační systém (CIS)
Definition:

Součásti zdravotnického informačního systému určené k podpoře poskytování péče o pacienty, včetně komunikace v oblasti požadavků, vykazování výsledků, plánování péče a klinické dokumentaci.

Klinický informačný systém (CIS)
Definition:

Komponenty zdravotníckeho informačného systému navrhnuté tak, aby podporovali zabezpečovanie starostlivosti o pacienta, a to vrátane aj sprostredkovania objednávok, ohlasovania výsledkov, plánovania starostlivosti a klinickej dokumentácie.

Klinický znalecký systém
Definition:

Počítačový program navrhnutý tak, aby zabezpečoval podporu pri stanovovaní diagnózy alebo pri plánovaní liečby, a to na takej úrovni sofistikovanosti akú by dokázal inak dokáže zabezpečiť len odborný lekár.

Klinisk Ändringar
Definition:

En publicerade rad ändringar till den internationella klassifikationen av sjukdomar (ICD) som ger en mer detaljerad specifikation som krävs för statistiska och epidemiologiska rapportering.

Klinisk bana
Definition:

Sjukdomen specifika plan som identifierar kliniska mål, insatser och förväntat resultat av tidsperiod.

Displaying results 41 to 60 out of 143

< Previous Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Next >

Valid XHTML 1.0 Transitional
Blind Friendly Web