Go to content
Graphic version

Navigation: Improhealth Collaborative / Glossary / Search by category / Healthcare Economy
Select language:
English , Български , Čeština , Suomi , Ελληνικά , Italiano , Română , Slovenčina , Español , Svenska


Healthcare Economy

Search for term:

Infraštruktúra zdravotníckych informácií
Definition:

Skupina verejných aj súkromných zdrojov vrátane sietí, databáz a politík, určená pre zbieranie, pamäťové uchovávanie a prenášanie zdravotníckych informácií.

Infrastruttura informativa sanitaria nazionale / Sistema Informativo sanitario Nazionale
Definition:

Rete esaustiva basata sulla conoscenza di sistemi interoperabili di informazioni cliniche, sanitarie e sulla salute personale, atte a migliorare il processo decisionale rendendo disponibili le informazioni sanitarie quando e dove necessarie.

Infrastruttura sanitaria informativa
Definition:

Insieme di risorse pubbliche e private, incluse reti, database e politiche per la gestione, la conservazione e la trasmissione delle informazioni sanitarie.

Ingreso marginal
Definition:

El cambio en el ingreso total debido al aumento de una unidad en la cantidad vendida.

Ingrijire necompensata
Definition:

Ingrijire oferita de spitale sau alti furnizori fara ca serviciile sa fie platite de pacienti, sau un program de asigurare privat sponsorizat de guvern.

Ingrijire primara
Definition:

Nivelul de ingrijire oferit in mod normal de personalul medical. Punctul de intrare in sistemul de ingrijire a sanatatii.

Ingrijirea sanatatii
Definition:

Orice angajament sau plata utilizata de o organizatie de sanatate sau furnizor pentru a coordona sau controla utilizarea serviciilor medicale ce contin cheltuieli de ingrijire a sanatatii, imbunatatire a calitatii sau ambele variante.

Input
Definition:

The data that represent state information, to be stored and processed to produce results (output).

Input
Definition:

Dati che rappresentano le informazioni da conservare e processare per produrre risultati (output).

Input
Definition:

Conjunto de datos que se introducen en un sistema informático almacenados y procesados para producir resultados.

Input
Definition:

De data som representerar statliga uppgifter, som skall lagras och behandlas för att ge resultat (output).

Inregistrare medicala
Definition:

Un document pe hartie sau stocat pe calculator in care sunt inregistrate date culese din intalnirile cu pacientii din cadrul sistemului medical

Inregistrarea datelor
Definition:

Capturarea informatiilor pentru arhivare sau utilizarea viitoare prin mecanisme ca: texte scrise, desene, imagini fotografice, etc.

Inregistrarea datelor pacientilor
Definition:

Un alt nume pentru inregistrarile medicale, dar preferat de cei care vor sa sublinieze ca astfel de inregistrari trebuie sa contina adesea informatii despre pacienti care depasesc detaliile bolilor lor si ale managementului medical sau chirurgical.

Inregistrari de sanatate personale
Definition:

(1) Informatii de sanatate de pe parcursul vietii in forma electronica, necesare unui individ pentru a lua decizii de sanatate. Indivizii detin si gestioneaza inregistrarile de sanatate personale , care provin de la furnizorii de servicii de sanatate. Inregistrarile de sanatate personale sunt stocate intr-un mediu privat si sigur, in care persoana in cauza stabileste regulile de acces. Sistemul de inregistrari personale de sanatate nu inlocuieste si este separat de inregistrarile furnizorilor (2) Inregistrarile de sanatate personale sunt inregistrari initiate si gestionate de un individ. Un sistem ideal ar trebui sa furnizeze informatii complete despre starea de sanatate si istoricul individului prin prelucrarea datelor din mai multe surse si facand informatia accesibila online pentru oricine care detine dreptul sa vada aceste informatii. Inregistrari de sanatate personale pe hartie; Inregistrari de sanatate personale- bazate pe PC; Inregistrari de sanatate personale – baxzate pe Internet; Inregistrari de sanatate personale – bazate pe medii de stocare mobile. (3) Inregistrarile de sanatate personale pot permite indivizilor sa gestioneze in mod electronic informatii despre sanatatea lor, incluzand medicatia individuala si din familie, conditiile medicale, vaccinarile, alergiile, si alte informatii de sanatate personale.

Inregistrari de sanatate personale bazate pe Internet
Definition:

Set de instrumente care permit oamenilor sa acceseze si sa coordoneze informatiile despre sanatate de-a lungul vietii, si sa le faca disponibile celor care au nevoie de ele.

Inregistrering-Ansvarsfrihet-Överföring (ADT)
Definition:

Den centrala komponenten i ett sjukhus informationssystem som underhåller och uppdaterar sjukhuset inventering, inklusive säng uppgifter av patienterna.

Inserimento ordini
Definition:

In un sistema ospedaliero o sanitario, inserimento online degli ordini di farmaci, test di laboratorio e procedure generalmente eseguito da infermieri o medici.

Intäkter Effekt
Definition:

Effekten på kvantitet krävt att resultatet från den ändring i reala inkomster i samband med en relativ förändring i priset för varan eller tjänsten under utredning.

Integrácia systému
Definition:

Proces ktorým sa prepájajú softvérové systémy a komponenty tak, aby pracovali ako jeden logický celok.

Displaying results 101 to 120 out of 200

< Previous Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Next >


Go to Main menu