Healthcare Organization Human Resuorce Management

Search for term:

Vstup / vstupy
Definition:

Údaje představující stavové informace, které mají být uloženy a zpracovány, aby přinesly výsledky (výstupy).

Výběrové uzavření
Definition:

Praxe řízené pečovatelské organizace, kterou tato organizace vstoupí do účastnických dohod jen se spolehlivými dodavateli k tomu aby poskytovali službu řízené péče jako účastníci zdravotního plánu řízené péče celého organizačního panelu.

Vyhľadávanie informácií (IR)
Definition:

Metódy ktoré výkonne a efektívne vyhľadávajú a nachádzajú dáta, a to najmä textové, v rozsiahlych textových súboroch alebo v databázach..

Výkaz cash flow, bilance majetku a kapitálu
Definition:

Bilance pohybů majetku a kapitálu zachycuje změnu rozvahových účtů mezi dvěma rozhodnými dny (jde čistě o zachycení rozdílu). Upřesníme-li, z jakých zdrojů podniku pocházejí prostředky ve vykazovaném období (zdroj prostředků) a jak, resp. K jakému účelu byly použity (užití prostředků), vznikne výkaz o zdrojích a užití kapitálu neboli výkaz cash flow.
Zdroj prostředků vyplývá z (hrubého) cash flow, ze zvýšení dluhů (zvýšení cizího nebo vlastního kapitálu) a snížení dluhů (snížení skladových zásob, prodej zařízení), užití prostředků vyplývá z přírůstku majetku (investice do hmotného majetku, růst pohledávek) a snížení dluhů (splacení úvěru, snížení závazků vůči odběratelům). Výkaz cash flow dává nahlédnout do finančního hospodaření podniku a ukazuje změny likvidity.


Vynucené podmínky
Definition:

Podmínka, se kterou musíme být spokojení.

Vynútené podmienky
Definition:

Podmienka, s ktorou musíme byť spokojní.

Vysoký krevní tlak
Definition:

Vysoký krevní tlak (hypertenze) znamená vysoký tlak nebo vysoké napětí v tepnách. Tepny jsou cévy, které vedou krev ze srdce do všech tkání a orgánů v těle. Chronický vysoký krevní tlak je stav označovaný jako "tichý zabiják". Může způsobit cévní změny na očním pozadí (sítnice), abnormální zbytnění srdečního svalu, selhání ledvin nebo poškození mozku.

Vysoký krvný tlak
Definition:

Vysoký krvný tlak (hypertenzia) znamená vysoký tlak alebo tenziu v tepnách. Tepny sú cievy, ktoré vedú krv z pumpujúceho srdca do všetkých tkanív a orgánov tela. Chronicky vysoký krvný tlak je “tichý zabijak”. Môže spôsobiť zmeny krvných ciev v zadnej časti oka (na sietnici), abnormálne hrubnutie srdcového svalu, poruchy obličiek, poškodenie mozgu.

Výstup
Definition:

Výsledky, ktoré sú dosiahnuté keď je na vstup privedený určitý proces. Medzi rôzne druhy výstupov patria vytlačené dokumenty; na video–termináloch zobrazené obrazové súbory, alebo vypočítané hodnoty premenných.

Výstup
Definition:

Výsledky získané aplikováním procesu na vstup. Některé formy výstupu jsou fyzickými (papírovými) kopiemi dokumentů; zobrazením na displeji obrazových terminálů a vypočtené hodnoty proměnných.

Vysvětlení pomocí třetí proměnné
Definition:

Vysvětlení vztahu k sociálnímu prostředí. Teorie, že pozorovanou závislost mezi sociálními vztahy a výsledným zdravotním stavem způsobuje třetí proměnná, jako je např.sociální třída nebo osobnost jedince.

Vysvetlenie pomocou tretej premennej
Definition:

So zreteľom na premennú podpory sociálneho prostredia koncipovaná teória, že pozorovanú závislosť medzi sociálnymi vzťahmi a výsledným zdravotným stavom spôsobuje tretia premenná, ako napríklad sociálna trieda alebo osobnosť.

Vývojový (postupový) diagram
Definition:

Vývojový (postupový) diagram je grafické znázornění posloupnosti logických činností, sloužící k řešení jednotlivých problémů.

Vývojový (postupový) diagram
Definition:

Vývojový (postupový) diagram je grafické znázornenie postupnosti logických činností, slúžiacich na riešenie jednotlivých problémov.

Vzájomná spolupráca
Definition:

Schopnosť systémov vymieňať si dáta a fungovať koordinovaným plynulým spôsobom.

Displaying results 141 to 155 out of 155

< Previous Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8

Valid XHTML 1.0 Transitional
Blind Friendly Web