Healthcare Organization Human Resuorce Management

Search for term:

Organizatie furnizoare preferata
Definition:

Angajament prin care unui asigurat ii sunt date stimulente financiare pentru a solicita servicii de ingrijire medicala dintre medici selectati sau spitale cu care platitorul are contracte.

Organizatie non-profit
Definition:

Organizatie care este determinata prin lege sa nu distribuie profitul altor parti, . urmare orice venit este investit în misiunile organizaţiei

Organizovanie komunity
Definition:

Zmobilizovanie komunity, aby použila svoje vlastné sociálne štruktúry a zdroje na dosiahnutie takých cieľov v oblasti zdravia, ktoré si vytýčia sami obyvatelia komunity a ktoré sú v súlade s miestnymi hodnotami.

Organizzazione di assistenza gestita
Definition:

Termine generale per indicare i vari piani sanitari che si avvalgono dell’assistenza gestita e dispongono di un sistema ben definito di operatori sanitari sotto contratto. Le più comuni sono le organizzazione di gestione sanitaria (HMO), le organizzazioni con fornitori preferiti (PPO) e i piani punti di servizio (POS).

Organizzazione di comunità
Definition:

Comunità che si attiva per utilizzare le proprie strutture e risorse sociali al fine di perseguire obiettivi di tipo sanitario stabiliti principalmente dagli appartenenti alla comunità e rispettosi dei valori locali.

Organizzazione no profit
Definition:

Organizzazione vincolata per legge a distribuire a terzi tutte le entrate sui costi.

Organizzazioni con fornitori preferiti
Definition:

Accordo con il quale un associato riceve incentivi finanziari affinché si rivolga a medici e ospedali selezionati sotto contratto con l’ente pagante.

Osäkerhet
Definition:

Vissa ofullbordade (osäker, oklar, okända) information i beslutsprocessen, som kan återspegla till en lösning.

Osallistuminen/siirto
Definition:

Tilanne, jossa terveydenhuollon tarjoaja suostuu hyväksyttää kolmanten osapuolen maksajan maksamista kokonaisuudessaan, mikä lievittää potilaan kaikki tasapainossa (lukuun ottamatta sovelletaan potilaan osarahoitusosuuksien).

Osallistumismarginaali
Definition:

Ylijäämän nettotulojen kustannuksien yli merkinnyt selvästi kustannusta jakamista ilman. Se on laskettu vähentämällä aiheutuviin kustannuksiin myynti tai tuotteen kustannuksien nettotuloista. Se osoittaa, kuinka paljon yksittäisiä artikkeleitä, tuoteita sellaisenaan jne. edistää rakenteen kustannuksen kattaa, toiminnan sekä kohti kannattavuutta.

Osastojärjestelmä
Definition:

Järjestelmä keskityy tietyn terveydenhuollon alueella, kuten laboratorio, apteekki, radiologia ja muut osastot.

Ošetřovatelsk informatika
Definition:

Uplatnění metod a technik biomedicínské informatiky v problematice oboru ošetřovatelství. Je třeba chápat jako na podoblasti klinické informatiky.

Ošetrovateľská informatika
Definition:

Aplikovanie metód a techník biolekárskej informatiky na problémy objavujúce sa na poli ošetrovania. Pokladaná za pod–oblasť klinickej informatiky.

Ošetřovatelský informační systém (NIS)
Definition:

Počítačový informační systém, který podporuje zdravotní sestry v oblasti jejich pracovní náplně, v jejich oblastech klinické praxe, ošetřovatelského managementu (správy), ošetřovatelského výzkumu a vzdělávání.

Ošetrovateľský informačný systém (NIS)
Definition:

Počítačový informačný systém, ktorý podporuje odborné povinnosti ošetrovateľov v klinickej praxi, riadenie ošetrovania, ošetrovateľský výskum a vzdelávanie ošetrovateľov (a sestier).

Osoba s pravomocí rozhodovat
Definition:

Osoba, (manažer, expert) odpovědná za rozhodovací proces.

Osoba s právomocou rozhodovať
Definition:

Osoba (manažér, expert) zodpovedná za rozhodovací proces.

Osobné zdravotné záznamy/chorobopisy (PHR)
Definition:

(1) Elektronický, univerzálne dostupný celoživotný zdroj informácií o zdraví potrebný k tomu aby mohli jedinci vynášať so zdravím súvisiace rozhodnutia. Jednotlivci jednak vlastnia a jednak riadia informácie v PHR, ktoré pochádzajú od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti ale aj od daného jedinca. PHR sa uchováva v zabezpečenom súkromnom prostredí a daný jedinec rozhoduje o tom, komu udelí právo prístupu k svojim záznamom. PHR nie je súčasťou a nenahrádza zákonné záznamy poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. (2) Osobný zdravotný záznam, či PHR je v typických prípadoch zdravotným záznamom ktorý iniciuje a aktualizuje ten–ktorý jedinec. Ideálny PHR zdravotný záznam by mal uvádzať úplný a presný sumár zdravotného stavu a anamnézy jedinca, a to zozbieraním jednotlivých údajov z množstva zdrojov, pričom tieto záznamy by mali byť ONLINE prístupné každému kto vlastní nevyhnutné elektronické poverenia k prehliadnutiu takýchto informácií. Inštrumentálne PHR záznamy; počítačové PHR; Internetové PHR; PHR na prenosných pamäťových jednotkách. (3) PHR záznamy môžu poskytovať jednotlivcom možnosť elektronicky riadiť integrovaný a komplexný prehľad informácií o ich zdravotnom stave, a to vrátane liekov nimi alebo v rodine užívaných, zdravotných podmienok, imunizácií, alergií a ďalších osobných zdravotných informácií.

Osobní zdravotní dokumentace (PHR)
Definition:

(1) Elektronický všeobecně dostupný zdroj, celoživotní zdravotní informace, sloužící jednotlivci pro rozhodování v oblasti svého zdraví. Jednotlivec vlastní a spravuje informace v PHR, který pochází od jehosamtného a od poskytovatelů zdravotní péče. PHR je umístěn v zabezpečeném a soukromém prostředí a jeho vlastník (vlastnící individuum) spravuje (uděluje) přístupová práva do tohoto zdroje. PHR je samostatně stojící, oddělený zdroj a nenahrazuje právně závazné (podmíněné) záznamy jakékoli poskytovatele. (2) Osobní zdravotní dokumentace (PHR) je typicky forma zdravotní dokumentace, která je iniciována a spravována jednotlivcem (individuem). Ideální PHR by měla poskytovat úplné a přesné souhrnné informace (přehled) o zdraví a lékařské anamnéze (předchorobí) jednotlivce sběrem dat z mnoha zdrojů a zpřístupněním těchto dat zpracovaných na informace on-line každému, kdo má příslušn potřebná elektronická přístupová práva. Papírová PHR, počítačová PHR; Internetová PHR; PHR v přenosném úložišti (médiu). (3) PHR ja schopná umožnit jedincům elektronicky spravovat integrovaný a komplexní pohled na své zdravotní informace, včetně individuálních a léků a,léků rodinných příslušníků, zdravotních stavů, očkování (immunizace), alergií a dalších osobní zdravotních informací.

Ostatní jednicové náklady
Definition:

Ostatní jednicové náklady prodeje a výroby jsou nákladové položky, které mohou být jednoznačně přiřazeny určité výrobní zakázce a tím mohou být také vzaty v úvahu v kalkulaci produktů.

Displaying results 121 to 140 out of 154

< Previous Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Next >

Valid XHTML 1.0 Transitional
Blind Friendly Web