Healthcare Organization Human Resuorce Management

Search for term:

CFBIT - Kassaflöde före avdrag för räntor och inkomstskatter
Definition:

CFBIT, kassaflödet före avdrag för räntor och inkomstskatter, är alltmer som ett resultat siffra för förvaltningen. Eftersom beräkningen görs före avskrivningar, före räntor och före skatt, detta värde är lämplig för att bedöma prestandan uppnås genom förvaltning och kan som också används för att fastställa premier (CFBIT ibland även kallat EBITDA). Om skatt och räntor dras av från CFBIT, sedan ännu en gång du kvar de grova kassaflöde, som visar hur mycket likviditet har strömmat in i netto rörelsekapital före utdelning av vinsten. Efter avdrag för utdelningar från grov kassaflöde, netto kassaflöde är kvar, visar finansdirektören hur mycket likviditet som återstår att finansiera tillväxt av verksamheten.

CFBIT – cash flow před odečtením daně z příjmů a úroků
Definition:

CFBIT, the cash flow před odečtením daně z příjmů a úroků, je managementem ve stále větší míře využíváno jako referenční veličina. Protože se měří před odpisy, úroky a daněmi, je tato hodnota velmi vhodná pro posouzení operativního výkonu mamagementu a může být použita pro určení prémií. (CFBIT se někdy nazývá také EBITDA).
Odečtemě-li od CFBIT daň z příjmů a úroky, obdržíme opět brutto cash flow, který ukazuje, kolik likvidity před rozdělením zisku přiteklo do čistého pracovního kapitálu. Po odečtení výplat ze zisku od cash flow obdržíme hodnotu netto cash flow, která finančnímu řediteli ukazuje, kolik likvidity zůstává v podniku k financování růstu.


Cholesterol
Definition:

(1) It is a fatty substance (a lipid) that is an important part of the outer lining (membrane) of cells in the body of animals. Cholesterol is also found in the blood circulation of humans. The cholesterol in a person's blood originates from two major sources, dietary intake and liver production. (3) A waxy substance only found in foods of animal origin. Most cholesterol in the blood of humans is produced by the body, but cholesterol levels can also be influenced by dietary intake. (2) Low-Density Lipoprotein [LDL]-C is also known as the "bad" cholesterol because, when levels become excessive, cholesterol accumulates inside artery walls, leading to plaque formation and heart disease. Low-density lipoprotein also has the important role of transporting cholesterol from the liver to the body's tissues for membrane repair tasks and serves as a precursor for the formation of steroid hormones.

Cholesterol
Definition:

(1) Je to tukovitá látka (lipid), ktorá je dôležitou súčasťou bunkových membrán tiel živočíchov. Cholesterol sa vyskytuje aj v krvnom obehu ľudí. Cholesterol v krvi človeka pochádza z dvoch hlavných zdrojov, z príjmu potravy a z produkcie pečene.
(2) Voskovitá látka prítomná len v potravinách živočíšneho pôvodu. Väčšinu cholesterolu v krvi si vytvára organizmus sám, ale jeho hladina môže byť ovplyvnená príjmom v strave.
(3) Lipoprotein s nízkou hustotou (LDL = Low-density lipoprotein) je tiež známy ako “zlý cholesterol”, pretože, keď je jeho hladina nadmerná, nahromadí sa na vnútornej strane stien tepien, čo vedie k vytváraniu povlaku a k srdcovým chorobám. Lipoprotein s nízkou hustotou má dôležitú úlohu pri transporte cholesterolu z pečene do tkanív za účelom obnovy membrán a slúži ako prekurzor pri vytváraní steroidných hormónov.


Cholesterol
Definition:

1) Cholesterol je látka tukové povahy (lipid), které je důležitou součástí buněčných membrán živočišných těl. Cholesterol se také vyskytuje v krevním oběhu člověka. Cholesterol v krvi člověka pochází ze dvou hlavních zdrojů, a to z příjmu v potravě a jaterní produkcí.
2) Voskovitého látka nalezena jen v potravinách živočišného původu. Většinu cholesterolu v krvi člověka si organizmus vytváří v těle sám, ale jeho množství může být také ovlivněno jeho příjmem ve stravě.
3) Lipoprotein s nízkou hustotou (LDL – Low density lipoprotein) je také znám jako "zlý cholesterol“, protože, je-li jeho hladina v krvi zvýšená, hromadí se uvnitř tepny, což vede k tvorbě usazenin (povlaku, změny průchodnosti tepen) a následně k srdečním chorobám. Lipoprotein s nízkou hustotou má také důležitou roli při transportu cholesterolu z jater do tkání za účelem obnovy membrán a slouží jako prekurzor pro tvorbu steroidních hormonů.


Choroba životného štýlu
Definition:

Sedem kľúčových faktorov choroby životného štýlu: chudobná/nevyvážená strava, sedavý štýl života, chronický stres, deštruktívne návyky, enviromentálne znečistenie, vnútorné znečistenie, genetická expresia.

Chyba, odchylka
Definition:

Odchylka (chyba) je rozdíl mezi měřením a reálnou veličinou.

Chyba, odchýlka
Definition:

Odchýlka (chyba) je rozdiel medzi nameranou a skutočnou veličinou.

Ciclul de viata al costurilor
Definition:

Deoarece deciziile luate intr-o faza din viata a unui produs pot influenta fazele urmatoare, abordarea bazata pe ciclul de viata al produselor este un mod de actiune holistic. Este posibila optimizarea vanzarilor – si a costurilor – prin actiuni realizate in faza de dezvoltare a produselor, de exemplu, proiectarea acestora intr-o maniera prietenoasa si robusta. Acest ciclu poate fi impartit in trei faze principale care se pot suprapune: ciclul de dezvoltare, ciclul de piata si ciclul de serviciu.

Cielené programovanie
Definition:

Je to metóda hierarchického rozhodovania štartujúca s kritériom jedna, po ktorom nasleduje kritérium s prioritou dva, atď.

Cíl
Definition:

Cíl je budoucí stav, o jehož dosažení usilujeme a který je popsán, pokud jde o obsah, termín a velikost. Cíl je možné chápat jako výsledek, kterého má být dosaženo.

Cílené programování
Definition:

Je metoda hierarchického rozhodování, startující kritériem s úrovni priority jedna, následuje kritérium s úrovni priority dva, atd.

Cílový zisk / plánování zisku
Definition:

Cílový zisk nebo plánovaná rentabilita celkového kapitálu (ROI) (potřeba zisku) obsahuje všechny požadavky kladené na zisk před odečtením daně z příjmů a úroků. Patří k nim především úroky z cizího kapitálu potřebné pro provoz podniku, vyplacené dividendy z vlastního kapitálu, daň z příjmů, plánované platby třetím stranám nebo personálu hrazené ze zisku, plánovaná tvorba nových rezervních fondů (investice do budoucnosti podniku) a dlouhodobé rezervy, které se nepovažují za součást nákladů.

Citlivost
Definition:

Stupeň změny cílové funkce s ohledem na malé změny proměnných.

Citlivosť
Definition:

Stupeň zmeny cieľovej funkcie s ohľadom na malé zmeny premenných.

Clasificación por experiencia
Definition:

Práctica que consiste en que los individuos o grupos de individuo paguen primas de acuerdo con su estado de salud actual o con sus probabilidades de contraer enfermedades.

Cliente-servidor
Definition:

Interacción de procesamiento de información que distribuye el procesamiento entre un ordenador local (el cliente) y otro remoto (el servidor)

Client–Server
Definition:

Information processing interaction that distributes application processing between a local computer (the client) and a remote computer resource (the server).

Client–Server
Definition:

Interazione nel processo di informazioni che scambia l’uso di applicazioni tra un computer locale (cliente) e un computer remoto (server).

Client–Server
Definition:

Interactiune care distribuie procesarea aplicatiilor intre un calculator local (clientul) si un calculator aflat la distanta (serverul).

Displaying results 61 to 80 out of 264

< Previous Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Next >

Valid XHTML 1.0 Transitional
Blind Friendly Web